Thursday, January 26, 2012

:: " URBAN VIBE ONLINE CONTEST-cinta seputih salju "::

Assalamualaikum....

Apa kabor sumer B2B??? ada rindu sama itu PPM ka???? Maaf le PPM busy sangat, tahniah semua kpd B2B yang dah melangsungkan perkahwinan sepanjang 2011 yang lalu, dan bakal2 pengantin 2012 ni PPM ada yang best2 je utk anda semua insyaAllah :)

Bersempena event kita februari ini...
                                                                   come dop? hehehe
PPM akan mengadakan satu lagi online contest dan kali ini hadiahnya adalah mantop2 belaka..... nak tau tak????

Hadiah2nya adalah: 

                         Tempat Pertama: Pelamin rumah bernilai RM 5K (klang valley area sahaja) 
                                                          berserta dekorasi 9 dulang hantaran tajaan AWC
                                                          Ari wedding couture uollss
                         Tempat Kedua: Sewaan baju L & P bernilai RM 5K oleh Arma Couture 
                         Tempat Ketiga: Pre Wedding worth RM 1500.00 + Persandingan worth RM 
                                                      2500.00 + album + frame tajaan GIPhotolicious (gabungan 2 
                                                      nama hebat)
phewww!!! best tak ni??? best kan.. sekiranya terdapat hadiah2 tambahan akan diupdate dari masa ke semasa....


since hadiah best, contest nya pasti adalah mantoppppp kan!!!
nak hadiah best, jom lah jooooiiiinnnn! Syarat2nya pula adalah


1) Pertandingan terbuka kepada bakal pengantin yang bakal bernikah selewat2nya 31 Dec 2012 di Seluruh Semenanjung Malaysia yang berumur 20 tahun ke atas sahaja.

2) Peserta perlulah “like” Fanpage (
http://www.facebook.com/pameranpengantin), dan menukar profile picture anda kepada profile picture kami dari hari penyertaan sehingga 1 Mac 2012

3) Peserta hendaklah mempunyai BLOG dan HENDAKLAH MENJADI FOLLOWER http://www.pameran-pengantin-malaysia.blogspot.com/ . Sila letak Event Banner di atas blog atau side bar blog anda dan juga dalam entri pertandingan. Dan sila linkkan ke blog PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA

4) Pertandingan ini mewajibkan peserta membuat 3 tugasan berkaitan Pameran Pengantin Malaysia by Urban Vibe Event;

a) Tugasan 1: tajuk Post”URBAN VIBE ONLINE CONTEST  -cinta seputih salju(PREVIEW)”
Penyertaan bermula 26 Januari 2012 – 9 Februari 2012 jam 11.59 malam.
Entri tidak kurang dari 300 patah perkataan menceritakan tentang Urban Vibe Event & Pameran Pengantin Malaysia, serta pendapat anda tentang PPM anjuran kami. Sertakan Logo Urban Vibe Event & logo PPM sekali di dalam entri tersebut
      (Sila tinggalkan komen di entri ini setelah anda membuat post tersebut)
               
b) Tugasan 2: tajuk Post”URBAN VIBE ONLINE CONTEST –cinta seputih salju(TRIBUTE PENAJA)”
Peserta yang hanya melakukan tugasan 1 boleh menyertai pertandingan seterusnya 
Penyertaan bermula 10 Februari 2012 – 23 Februari 2012
Entri tidak kurang dari 400 patah perkataan menceritakan tentang Penaja kami sempena PPM pada 24 – 26 Februari 2012 nanti di Shah Alam Convention Centre
PENAJA-PENAJA
Main Decorator & penaja hadiah pertandingan : Arma Couture
Penaja hadiah utama pertandingan: Ari Wedding Couture
Official Photographer & penaja hadiah pertandingan: GIPhotolicious
Official Videographer : Avicenna Studio
 (Sila tinggalkan komen di entri amaran tugasan ke-2 setelah anda membuat post tersebut)                         

c)Tugasan 3: tajuk Post”URBAN VIBE ONLINE CONTEST –cinta seputih salju(REVIEW)”
Peserta yang hanya melakukan tugasan 1 & 2 boleh menyertai pertandingan seterusnya
Penyertaan bermula 24 Februari 2012 –  1 Mac 2012 jam 4ptg
Entri tidak kurang dari 300 patah perkataan menceritakan tentang pengalaman anda ketika hadir ke PPM tersebut, serta pendapat anda berkaitan event tersebut dari segi dekorasi, aktiviti & lain-lain.
Serta nyatakan juga apa yang anda ingin lihat di PPM anjuran kami pada masa akan datang dan mengapa anda patut memenangi hadiah2 tersebut.
Sertakan juga gambar sopan anda di photobooth kami atau dimana2 lokasi yg mempunyai logo PPM atau Urban Vibe event sebagai bukti kehadiran anda di PPM Februari nanti.Gambar perlulah sopan :)
                (Tinggal kan komen di post amaran Tugasan ke-3 apabila telah selesai)

5)Hanya mereka yang melakukan ketiga-tiga tugasan akan dinilai oleh juri iaitu para penaja. Tugasan ketiga mewajibkan anda hadir ke Pameran kami pada 24-26 februari 2012(masa dan waktu pilihan anda sendiri)

6)Pengumuman Pemenang Tempat Pertama, Kedua & Ketiga akan dilakukan pada Entri 9 Mac 2012, hadiah tidak boleh ditukar dengan wang ringgit. Sebarang kos pengangkutan atau kos tambahan lain dibawah tanggungan anda. Hadiah juga tidak boleh dipindah milik.
6) Tugasan anda semua akan diadili oleh para penaja bukan penganjur. Sebarang keputusan adalah muktamad.


*** Penganjur (Pameran Pengantin Malaysia by Urban Vibe Event) mungkin akan mengupdate syarat2 tambahan pada masa ke semasa.
*** Sebarang Perubahan tertakhluk kepada penganjur


Selamat Mencuba!

35 comments :

  1. wahhh! not bad cabarannya! tapi rasa mcm nak try sahut cabaran PPM! mana tau ada rezeki lagi macam aritu, dpt handbouquet free from pelamin hati :D thanks! i'll try my best! hadiah sgt best!!!

    ReplyDelete
  2. wah2, i like this one... based on our own creativity of writing =) pasti join

    ReplyDelete
  3. awesome!!! bestnyer.. tapi hadiah tempat pertama klang valley area je.. huhu..

    ReplyDelete
  4. jom semua sahut cabaran ini :).... mizzbudget: kene adakan!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah selamat mengarang and join contest ni!!!

    selamat membaca dan melihat ye PPM... :)Hope Tugasan 1 telah dilaksanakan dengan lengkap =D

    http://bellanoticeboard2.blogspot.com/2012/01/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nabila... nanti kita akan update senarai entry kat side bar kanan u. good luck!

      Delete
  6. 2 hari 1 malam mengarang karangan, alhamdulillah..akhirnye selesai juga karangan saya untuk tugasan yang Pertama ..

    PPM..sudi2kanlah menjenguk blog saye ..

    http://ameyamiza.blogspot.com/2012/01/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    ReplyDelete
  7. Salam.Alhamdulillah.saya dah buat entry dan tunaikan syarat2 yang diperlukan..hope semuanya betul.amin..

    link : http://kimpalkasihduke.blogspot.com/2012/01/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html
    fb : Nurul Nadila

    Thanx urban vibe and sponsors!

    ReplyDelete
  8. salam, rina join juga!

    tugasan 1 : http://rinastories.blogspot.com/2012/01/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    kalau ada kekurangan, tegur ye.

    dan ID FB rina : Rina Lia
    emel : rina_besh@yahoo.com

    tq

    ReplyDelete
  9. salam, rina rasa rina dah post sini..tapi tak keluar kot..

    http://rinastories.blogspot.com/2012/01/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    id fb : rina lia
    email : rina_besh@yahoo.com

    tq

    ReplyDelete
  10. hehe. salah tempek. tempek kat sini lak.

    link: http://hernyzar-helmizan.blogspot.com/2012/02/15-online-contest-urban-vibe-online.html

    sara join lagi. haha ! mencuba naseb. insyaAllah ada rezeki. amin.

    ReplyDelete
  11. Hi PPM, saya pun xnak lepaskan peluang untuk join contest ni.
    entry detail seperti dibawah :

    Blog Post : http://adibahrisha.blogspot.com/2012/02/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    FB : https://www.facebook.com/adibahrisha

    Banner done on right bar.
    Profile photo FB changed to PPM event banner.

    Thank you ;p

    ReplyDelete
  12. Salam.
    Saya pon nak join ye :)

    Blog link: http://ohmy-wedding.blogspot.com/2012/02/cinta-seputih-salju.html

    FB: https://www.facebook.com/prettymechic

    Thanks a lot :)

    Linda~Oh My Wedding

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. Salam.

    Hai Urban Vibe Event and PPM 2012 crew!

    I'd like try my luck for this contest, walaupun at this very last minute!

    Blogpost: http://closetcleopatra.blogspot.com/2012/02/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    FB : http://facebook.com/izyan.mukhtar

    Tq :)

    XOXO,
    Izzy

    ReplyDelete
  15. Assalam

    Tq Urban Vibe Event krn menganjurkan contest ni. Saya menyahut cabaran PPM utk kali pertamanya...

    blog: http://norasyasya.blogspot.com/2012/02/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    Regards...

    ReplyDelete
  16. yeay...alhamdulillah...siap jugak post ni walaupun sakit kepala tahan ngantuk...
    nie first time msuk online contest...hopefully get something...

    post saya....
    http://cahayakelembutan-nlo.blogspot.com/2012/02/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    ReplyDelete
  17. lupee plak...ni fb saya http://www.facebook.com/nurul.liyana.osman

    ReplyDelete
  18. Salam..maaf saya lupa sertakan sekali url FB.

    FB: http://www.facebook.com/AnneNoraNita
    Blog:http://norasyasya.blogspot.com/2012/02/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    ReplyDelete
  19. Salam,
    Very last minute ni, boleh check out my simple story saya di sini :

    http://honey21hubby13.blogspot.com/2012/02/urban-vibe-online-contest-cinta-seputih.html

    FB : http://www.facebook.com/profile.php?id=1250636875

    Hope, semua syarat dh dipenuhi..

    Tq all...

    ReplyDelete
  20. http://celotehzafema.blogspot.com/2012/02/online-contest-ppm-task-1.html

    ReplyDelete
  21. slm PPM, bile nk kua entry amaran tugasan ke-2?

    ReplyDelete
  22. Eh haah...salah tgk..sory2..dah post link dah.thanx PPM~

    ReplyDelete